nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Pácolt lila hagyma, azok is szeretni fogják, akik nem bírják a savanyúságokat

Pácolt lila hagyma, azok is szeretni fogják, akik nem bírják a savanyúságokat

Ha szereted a savanyúságot, akkor azért, ha ódzkodsz tőle, akkor pedig azért próbáld ki ezt az isteni pácolt lila hagymát! Csak előkapod a hűtőből, és máris eheted szendvicsekhez, húsokhoz, tojáshoz.
NLCafé
f Ajánlom

 Nagyjából két csoportra osztható az emberiség: akik élnek-halnak, és akik amíg csak tehetik, tartózkodnak a befőttektől, kompótoktól, pácoltaktól és savanyúságoktól. Akármelyik csoportba sorolod is magad, a most következő, pácolt lila hagymának adj egy esélyt – nem fogod megbánni! Ha éppen nincs otthon köretnek vagy friss salátának való, ez a finomság akkor is szuperül kiegészíti majd a húsokat, szendvicseket vagy a tojásrántottát. 

Pácolt lila hagyma

Pácolt lila hagyma, amit azok is szeretni fogják, akik nem bírják a pácoltakat

Hozzávalók:

  • 1 befőttesüveg
  • 1 meghámozott és felszeletelt lila hagyma
  • 1 csésze meleg víz
  • 1/2 csésze almaecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 és 1/2 teáskanál só

Elkészítés:

  • A hagymaszeleteket tedd bele a befőttes üvegbe.
  • Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót.
  • Öntsd rá a hagymára, keverd el, hogy átjárja, majd a lezárt üveget tedd hűtőbe egy éjszakára.
  • Másnap – és még két héten át hűtőben tárolva – már eheted is!

Forrás: Popsugar

Megosztás Facebookon