Gasztro

Unod a hamburgert? Készíts tonhalas rizsburgert!

Bármikor elcserélnéd a legnagyobb, full extrás hamburgert is egy finom szusira? Akkor tetszeni fog ez a recept, amiben rizs és tonhal öltöztek hamburgernek.

Az amerikai konyha helyett inkább a japánt kedveled, de a burger életérzésről nem mondanál le? Hallottál már a szusiburgerről? Ő jelenti majd számodra az arany középutat! Most megtudhatod, hogyan készíthetsz rizsből és tonhalból isteni burgert.

Fűszeres tonhalas rizsburger

Unod a hamburgert? Készíts tonhalas rizsburgert!

Hozzávalók:

6 rizsburgerhez

  • 2 csésze tonhal
  • 3 ek. majonéz
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 és 1/2 kk. csiliolaj
  • 1/2 kk. fehér paprika
  • 1 ek. citromlé
  • 2 szár zöldhagyma felaprítva
  • 6 csésze főtt rizs (lehetőleg szusirizs)
  • szójaszósz és szezámolaj a sütéshez
  • 1 avokádó
  • kis csiliszósz
  • 6 lap nori algalap

Elkészítés:

  1. Keverd alaposan össze egy tálban a tonhalat, a majonézt, a szezámolajat, a csiliolajat, a paprikát, a citromlevet és a hagymát.
  2. Az alábbi videón látható módon az előre megfőtt rizsből formázd meg a burgereket.
  3. Az elkészült rizsburgereket szezámolajjal kikent tepsin süsd át. Kend meg őket szójaszósszal is, és pirítsd aranybarnára.
  4. Kend meg a burger egyik felét a tonhalas szósszal, és ha szereted, helyezz rá pár szelet avokádót, esetleg kínáld meg egy kis csiliszósszal is. Végül fogd össze az algapapírral. Jó étvágyat!

 Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top