nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ezt a spanyol receptet ki kell próbálnod! Empanada Paul Hollywoodtól

Ezt a spanyol receptet ki kell próbálnod! Empanada Paul Hollywoodtól

Paul Hollywood tudja, mit csinál: a híres sztárséf péksüteményeire mindig számíthatunk, isteni finomak, receptjei megbízhatóak, és bárki által elkészíthetőek. Most épp egy spanyol csirkés-sajtos empanadát hoztunk tőle, ami garantáltan a hétvége fénypontja lesz!
NLCafé
f Ajánlom

 

Ezt a spanyol receptet ki kell próbálnod! Empana Paul Hollywoodtól

Hozzávalók

  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ vöröshagyma, finomra vagdosva
  • 1 finomra vagdosott, kimagozott jalapeno paprika
  • 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 3 újhagyma, vékonyra szeletelve
  • Só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 ½ bögre főtt csirkemell, apróra vagdosva
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 120 gr felkockázott krémsajt
  • 1 öntetnyi csípős szósz
  • 1 tojás
  • liszt, a nyújtáshoz
  • 425 gr fagyasztott kész omlóstészta
  • 1 ek. csilipor

A csili-zöldcitrom mártogatós szószhoz

  • 1 bögre görög joghurt
  • 1 ek. (chipotle) csilikrém
  • 1 zöld citrom leve és reszelt héja

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy tepsit/sütőlapot sütő spray-jel előkészítünk (vagy kivajazunk).

Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajt, majd közepes tűzön melegítjük. Amikor az olaj felforrósodott, beledobjuk a hagymát, a jalapenót, a fokhagymát és az újhagymát, majd addig főzzük, míg megpuhul, azaz kb. 3 percig. Sóval és borssal ízesítjük.

Egy nagy előkészítő edényben összekeverjük a csirkehúst, a sajtot, a krémsajtot, a hagyma-keveréket és a csípős szószt.

Egy kisebb előkészítő edényben felverjük a tojást. Félretesszük. A munkafelületre lisztet szórunk a nyújtáshoz.

A tésztából 33 centiméteres vékony köröket nyújtunk, amelyekből aztán tésztavágóval egyenként 8 db, 10 centiméteres kört vágunk ki. A maradékot összegyúrhatjuk, és újból kinyújthatjuk. Mindegyik kör közepére egy púpozott evőkanálnyi csirkekeveréket kanalazunk. A széleket a felvert tojással megkenjük, és a kört félbehajtjuk. Az empanada tetejét kézzel finoman megnyomkodjuk, hogy a levegő teljesen eltávozzon belőle. A széleket egy villa fokával lezárjuk és a tetejét tojással megkenjük, végül a tetejére csiliport szórunk. Körülbelül 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

Az empanadákat a csili-zöldcitrom szósszal szolgáljuk fel.

A csili-zöldcitrom mártogatós szósz elkészítése:
A joghurtot, a csilikrémet, a zöld citrom levét és lereszelt héját egy előkészítő edényben összekeverjük. 

Paul Hollywood és a város ízei sorozatban a legjobb péksüteményeket láthatjuk Nápolytól, Madridtól kezdve Párizson és Varsón át New Yorkig és Szentpétervárig. A híres pék új sorozata szeptember 22-től csütörtökönként 20:00-tól dupla részekkel a Food Networkön.
 
Megosztás Facebookon