nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Terítéken az ősz – egyszerű, de nagyszerű hétvégi menü

Terítéken az ősz – egyszerű, de nagyszerű hétvégi menü

Egyszerű, de nagyszerű fogásokkal készülünk a hétvégére: egy isteni baconös előétellel, egy könnyű csirkés-körtés főétellel és zárásként a szezon kedvencével, a szilvás-fahéjas morzsasütivel.
NLCafé
f Ajánlom

Baconbe tekert datolya mandulával töltve

Őszi hétvégi menü
 

Hozzávalók:

  • 20 szem magozott datolya
  • 20 szem egész mandula
  • kb. 10 dkg szeletelt bacon

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előkészítünk egy tepsit / sütőtálat.

2. A bacont kisebb darabokra vágjuk (egy szeletet kb. harmadolunk).

3. Mandulát teszünk a datolya magjának helyére, majd a töltött datolyát betekerjük egy kisebb darab baconbe. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

 

Körtés-juhtúrós csirkemell

Őszi hétvégi menü

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 8 dkg juhtúró
  • 2 ek. vaj
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 körte
  • kb. 5 dkg sótlan pirított mogyoró
  • rizs – a tálaláshoz

1. A csirkemellfilét megtisztítjuk, sózzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk.

2. A vajat egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk, és közepes lángon megsütjük rajta a besózott csirkét. Ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk, majd hozzáadjuk a juhtúrót és a körtét, és fedő alatt közepes, vagy annál kisebb lángon kb. 15 percig főzzük. Főtt rizzsel és pirított mogyoróval megszórva tálaljuk.

 

Szilvás-fahéjas morzsasüti

Őszi hétvégi menü
 

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 10 dkg hideg vaj
  • 12 dkg  + 1 evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 mk. őrölt fahéj

1. A szilvát megmossuk, magját eltávolítjuk, és felkockázzuk. Egy evőkanál cukorban elkeverjük a fahéjat, és megszórjuk vele a feldarabolt szilvát.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és előkészítünk egy nagyobb, vagy több kisebb sütőformát.

3. A hideg vajat felkockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel és a 12 dkg cukorral.

4. A fahéjas-cukros gyümölcsöt a sütőtál(ak)ba tesszük, és rászórjuk a morzsát. Sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha a morzsa kissé megpirul.

Még több hétvégi menü az NLCafén:

Megosztás Facebookon