Gasztro

Hozz ki még többet a csirkéből: töltsd meg spenóttal, sajttal és sonkával

A hagyományos csirkemellet istenien feldobhatod, ha spenóttal, sajttal és sonkával töltöd meg.

Nálatok is rántott csirkemell az egyik hétvégi kedvenc? Ha már unalmas is egy kicsit, itt az ideje, hogy feldobd valamivel! Az alábbi recept szerint isteni sajttal, bébispenóttal és finom sonkával töltheted meg a csirkemellet, amivel tuti az egész családot elkápráztatod majd. Íme:

Spenóttal, sonkával és sajttal töltött csirkemell

Hozz ki még többet a csirkéből: töltsd meg spenóttal, sajttal és sonkával

Hozzávalók:

1 adaghoz

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 szelet svájci sajt
  • 1 szelet provolone sajt
  • 1 vékony szelet sonka
  • 5-8 levél bébispenót
  • 1/2 bögre liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2/3 bögre zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

 

  1. Vágd be oldalt a csirkemellet. Sózd, borsozd mindkét felét.
  2. A sonkára pakold rá a kétféle sajtot és a spenótleveleket, majd tekerd föl. A tekercset gondosan rakd bele a csirkébe.
  3. Panírozd be a csirkemelleket, majd forró olajban süsd ki őket. Ezután 190 fokos sütőben még 20 percig süsd.

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top