Gasztro

Gyors vacsora: cukkinis-paradicsomos tészta

Ha kirándultatok egész hétvégén, vagy csak egyszerűen nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora, és időd sincs sok ma este, akkor készíts egy gyors tésztavacsorát. A cukkini és paradicsom még a nyarat idézi!

Cukkinis-paradicsomos tészta

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só, csipet bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 3-4 db nagy paradicsom
  • 1 kis zsenge cukkini
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A paradicsomok héját alul, vékonyan bevágjuk X-alakban és néhány másodpercre (amíg a héj a vágásunk mentén picit tovább nem reped) lobogó vízbe ültetjük őket. Szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

Felrakunk forrni vizet a tésztának, ezalatt előkészíthetjük a zöldségeket és a ragut.

A cukkinit megmossuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük és összetépkedjük, vagy ollóval felvágjuk.

A paradicsomokat könnyedén megfosztjuk a héjtól, majd feldaraboljuk, kb a cukkinivel megegyező méretűre. (én ki is magoztam őket)

Ha a tészta már fő, elkészítjük a zöldséges szószt.

Ehhez egy magasfalú serpenyőben felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, kivéve a bazsalikomot és jól összesütjük, fűszerezzük és ha szükséges a tészta főzővizéből adunk hozzá néhány kanálnyit (nálam egy merőkanálnyi ment bele). Ha felforrt, takarékon, gyakran kevergetve addig hőkezeljük, míg a cukkini roppanóspuhára fő. Ekkor hozzáforgatjuk a bazsalikomot és elzárjuk a gázt alatta.

A leszűrt tésztával összeforgatva tálaljuk. Aki kívánja, tehet rá sajtot is.

 Még több gyors vacsora rec

ept az NLCafé-n:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top