Gasztro

Macskaürülék mellett tárolták az élelmiszert

Undorító élelmiszerraktárat lepleztek le Szegeden. A lejárt szavatosságú ételeket valószínűleg átcímkézték volna.

A pénzügyőrök egy magyar teherautót ellenőriztek, amely a bejelentés szerint illatszereket és vegyi árukat szállított belföldön. Gyanússá vált azonban, hogy a célállomáson nem működik a szállítmányhoz köthető vállalkozás, ezért a pénzügyőrök a telephelyet is átvizsgálták.

A helyszínen egy nagy alapterületű melegkonyhás vendéglátóipari egység volt, amely szemmel láthatóan már csak raktárként funkcionált. A pénzügyőrök a szörnyű higiéniás körülmények között 2233 üveg és zacskó fagyasztott húskészítményt és zöldséget, megközelítőleg 70 kiló összefagyott hústerméket, 8124 liter tejterméket, valamint másfél raklap csokoládét találtak. Valamennyi termék szavatossága lejárt, akadt olyan, amelyiké két éve.

A fagyasztókban lévő nyersanyagok mellett macskaeledel, a csomagolt élelmiszerek közelében macskaürülék volt. Előkerült egy zsugorfóliázásra használt hőlégfúvó is, valamint aceton és egyéb olyan eszközök, eszközmaradványok, amelyeket a termékek átcsomagolásához, a lejárati idő eltüntetéséhez és átírásához használtak.

A raktárban talált termékeket megsemmisítik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top