nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Szuper nutellás édességek

Szuper nutellás édességek

Utálod a korán kelést, nehéz visszaszokni a sűrű hétköznapokba, és úgy egyébként azt kívánod, bárcsak lenne még két hét a nyári szünetből? Akkor van egy jó meg egy rossz hírünk. A rossz hír az, hogy a nyári szünetnek tényleg vége, ezen nem tudunk segíteni, a jó hír viszont az, hogy pont az ilyen esetekre találták ki a nutellás édességeket, hoztunk is most 10 szuper példányt, hogy kicsit feldobjuk a hétvégéteket.
NLCafé
f Ajánlom

A nyár úgyis inkább a könnyed, gyümölcsös édességekről szólt, most, hogy vissza kell rázódni a mókuskerékbe, jobb, ha igazi nagyágyúra bízzuk magunkat, és bevetjük a kedvenc nutellás édességeket. A nutellás kebab és a nutellás burger kicsit merésznek tűnik, de ha ezek az alábbi sütik sem dobnak fel, akkor még mindig ott a nutellás likőr!

Nutellás-málnás csokitorta

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):

A tésztához:

  • 225 g vaj
  • 150 g cukor
  • 6 tojás
  • 200 g étcsoki
  • 100 g Nutella
  • 50 g darált mandula
  • 130 g liszt
  • 100 g málna (mirelit, kiolvasztva)

A nutellás krémhez – ez duplázható is:)

  • 125 g vaj
  • 90 g porcukor
  • 4 ek. Nutella
  • fél dl tejföl
  • 100 g étcsokoládé

A tetejére:

  • 5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva
  • 5 dkg málna

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.

2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit, és jól elkeverjük.

3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne, és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.

4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.

5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejére rákenjük a maradék krémet.

6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, tetejét friss málnával rakjuk ki, hogy még szebb legyen. 🙂

Nutellás-mogyorós brownie

3 csokis süti, amit még sokat fogtok sütni

Hozzávalók kb: 20×20 cm-es sütőtálhoz:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg puha vaj
  • 9 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg Nutella
  • 12-15 dkg sótlan földimogyoró

A recept a Csak a Puffin blogon olvasható.

Kávés-nutellás tekercs

5 nutellás recept, mert lehet Nutella nélkül élni, de nem érdemes

Hozzávalók: 
• 33 mini babapiskóta
• 250 g mascarpone
• 2 púpos ek. Nutella
• 50 ml presszókávé
• 50 ml tej
• 1 ek. mogyorólikőr
• 3 ek. kókuszreszelék

A recept a Tavola in Piazza blogon olvasható.

Nutellás keksz

Szuper nutellás édességek
 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g liszt
  • 125 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 100 g vaj
  • fél zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 125 g (világos) nádcukor
  • 100 g étcsokoládé cseppek
  • 50 g Nutella
  1. Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.
  2. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.
  3. A vajat és a Nutella krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
  4. Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.
  5. A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
  6. Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.
  7.  Süssük 8-10 percig.
  8. Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a kekszek, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.

Nutellás rolád

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók 1 rúdhoz:

  • 120 g liszt
  • 120 g (finom szemcséjű) cukor
  • 1 csipet só
  • 4 (kettéválasztva) tojás
  • 2 dl (zsírdús) habtejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 3 ek. NUTELLA
  • 1 zacskó habfix

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. A tejszínt az elektromos habverő lapátjaival együtt tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
3. A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük fehéredésig. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a sóval, majd egy spatulával óvatosan kevergetve dolgozzuk bele a masszába.
5. A tésztát öntsük sütőpapírral teljesen kibélelt, téglalap alakú tepsibe, és süssük 12–15 percig.
6. A piskótát borítsuk nedves konyharuhára, fedjük le egy másik nedves törlővel, és hagyjuk kihűlni.
7. Verjük fel a kihűlt tejszínt a porcukorral és a habfixszel. Adjuk hozzá a NUTELLA®-krémet, és verjük tovább.
8. Amikor a piskóta kihűlt, spatulával kenjük rá a csokoládés habot, és tekerjük fel.
Burkoljuk háztartási fóliába, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Villámgyors nutellás falatok

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók:

  • 2 rúd leveles tészta (lehet mélyhűtött és friss)
  • 1 tojás
  • Nutella
  • porcukor

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral.

A mélyhűtött leveles tésztát hagyd kiolvadni. Tedd egymásra a két kihajtogatott lapot, kissé nyújtsd ki, csillag vagy kerek formákat szúrj ki belőlük. A megmaradt tésztát gyúrd össze, ismét nyújtsd vékonyra, és szúrj belőle formákat. Ismételd a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.

Helyezd a süteményt a tepsire, közepükbe ujjaddal készítsd mélyedést. A felvert tojással kend meg a formákat. Kiskanálnyi Nutellával töltsd meg a mélyedéseket.

Told a szuperegyszerű sütit a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süsd szép pirosra. Közvetlenül a tálalás előtt szórd meg kevés porcukorral.

 

 

Nutellás túró rudi krém házilag

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

  • 25 dkg túró
  • 3 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hideg tejszín
  • 10-12 dkg Nutella
  • 5 dkg sótlan földimogyoró

1. A túrót, a porcukrot és a citrom reszelt héját alaposan elkeverjük. Adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejszínt is.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túrós keveréket és elkeverjük – lehetőleg úgy, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
3. A Nutellát enyhén megolvasztjuk, a mogyorót durvára vágjuk.
4. A habot/krémet poharakba adagoljuk: egy réteg túrókrémre kevés Nutellát kanalazunk, majd ismét túrókrém következik és a tetejére ismét Nutella. Durvára vágott mogyoróval megszórva azonnal tálaljuk (ha hűtőbe tesszük, a Nutella megdermed, nehezebb lesz kanalazni).

Nutellás kalács

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók (26 cm-es formába):

  • 2,5 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 4 ek. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája egy kis vízzel a tetejére, és egy csipet kristálycukor
  • Nutella, vagy bármilyen mogyorókrém a tetejére

A recept a Bonnie konyhája blogon folytatódik.

Nutellás pohárkrém grillázzsal

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók:

A grillázshoz:

  • egy marék apró darabokra tört mogyoró
  • 3-4 ek. kristálycukor

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • fél liter tej
  • 3 ek. cukor
  • 2 dkg vaj
  • 3 ek. nutella
  • 1 marék kukoricapehely

Teflonserpenyőbe szórjuk a mogyorót, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett elkezdjük karamellizálni. Amikor a massza folyékonnyá válik, egy olajjal vékonyan megkent alufóliára öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ha kihűlt, lehúzzuk a fóliáról, és összetörjük a grillázst.

A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és a tejhez öntjük. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett kézi habverővel besűrítjük. Az így kapott pudingot kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vajat, a másikba a nutellát. A krémeket rétegezve pohárba töltjük úgy, hogy a rétegek közé kukoricapelyhet és grillázst szórunk. A tetejét is grillázsdarabkákkal díszítjük.

Tipp: a kukoricapelyhet helyettesíthetjük apróra tördelt keksszel vagy babapiskótával is.

Banános-nutellás süti

Szuper nutellás édességek

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 25 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 2 tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 2 (túl)érett banán (a díszítéshez további kettő, nem túlérett)
  • 6 dkg tejföl
  • 2 tk. sütőpor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 15 dkg nutella
  • 1 tk. só

A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.

Még több nutellás recept:

Megosztás Facebookon