nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ideje halat enni!

Ideje halat enni!

Ha a héten még nem ettetek halat, akkor itt az ideje bepótolni a hiányosságot. Készítsétek el ezt az isteni kókuszos halcurryt, és garantáljuk, hogy állandó szereplő lesz a családi ebédeken.
NLCafé
f Ajánlom

 

Kókuszos halcurry

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. tamarindpaszta
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 kk. chilipehely
  • 50 g kókuszreszelék
  • 150 ml kókusztej
  • 1 ek. méz
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • 2 kk. koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg tengeri halfilé
Kategóriafőétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Előkészület: A szárított chilit áztassuk be kevés vízbe, hogy a héja felpuhuljon. 

 

Egy száraz serpenyőbe pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát felaprítva, chilidarabokat, a koriandert, 1 kiskanál reszelt gyömbért, fél fej apróra vágott vöröshagymát és 1 evőkanál tamarindpürét. Önsül fel 150 ml vízzel, és turmixszoljuk össze krémes állagúra.

A hagyma másik felét pároljuk meg, és öntsük rá a kókuszos curry (kari) krémet. Lassú tűzön főzzük. Keverjük bele a paradicsompürét, a kókusztejet, kurkumát és 1 evőkanál mézet. Forraljuk fel. Tegyük bele a kockára vágott halfilét, és végig alacsony hőfokon pároljuk készre a halat a szószban. Tálaljuk rizzsel.

 

 

Még több halas recept az NLCafé-n:

Megosztás Facebookon