nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Spenótos-articsókás hagymakarika, ami megváltoztatja, amit eddig a nassolásról gondoltál

Spenótos-articsókás hagymakarika, ami megváltoztatja, amit eddig a nassolásról gondoltál

Belül lágy, kívül ropogós ez az ínyenc harapnivaló, amit neked is ki kell próbálnod!
NLCafé
f Ajánlom

Akár a spenótért, akár a rántott hagymakarikáért rajongsz, ezt az ínyenc nassolnivalót muszáj kipróbálnod! Isteni snack lesz belőle egy mozizós estéhez, vagy akár a munkahelyedre is vihetsz belőle éhségűző gyanánt. A tökéletes ízélmény garantált!

Spenótos-articsókás hagymakarika, ami megváltoztatja, amit eddig a nassolásról gondoltál

Hozzávalók 10-12 karikához:

  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 140 g friss spenót
  • 450 g natúr krémsajt
  • 400 g articsókaszív
  • 1 bögre reszelt mozzarella
  • 1 hagyma
  • 1 bögre liszt
  • 5 tojássárgája
  • 3 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

 Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben pirítsd meg olajon a fokhagymát, majd párold meg rajta a spenótot.
  2. Egy tálban keverd robotgéppel simára a krémsajtot. Add hozzá a spenótot, a mozzarellát, az articsókát, a sót és a borsot, majd dolgozd össze.
  3. A hagymát szeleteld fel és készíts belőle lyukas karikákat. Ezeket helyezd egy tepsire, tölts beléjük a krémből, majd tedd hűtőbe 1 órára.
  4. Ha összeálltak a karikák, panírozd be őket, majd süsd ki olajban.

Forrás: Tasty

Megosztás Facebookon