nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Valóra vált álom: habkönnyű sajttorta tejmentesen!

Valóra vált álom: habkönnyű sajttorta tejmentesen!

A sors eddig kegyetlen módon megfosztotta a laktózérzékenyeket a sajttorta örömétől – de csak eddig, és ne tovább, végre itt az isteni, tejmentes sajttorta!
NLCafé
f Ajánlom

Egy gazdag, áfonyákkal díszített sajttorta mindenki vágyálma: habkönnyű, édes csábítás. Eddig kesereghettek, akik laktózérzékenységük miatt nem élvezhették ezt a finomságot, de most – hála ennek a kókusztejes változatnak – ők is élvezhetik a világ egyik legnépszerűbb édességét.

Valóra vált álom: habkönnyű sajttorta tejmentesen! 

Hozzávalók:

Az alaphoz:

Másfél csésze pekándió

2 ek. cukor

2 ek. kókuszolaj

A töltelék

3 csésze (korábban vízbe áztatott kesudió)

2 ek. méz

1 citrom leve és héja

3/4 csésze kókusztej

1/2 tk. vaníliakivonat

A tetejére

1 doboz friss áfonya

2 ek. cukor

Elkészítés:

1. Az alaphoz aprítsuk szinte porszerűre a pekándiót, majd keverjük össze a cukorral. Ezek után adjunk hozzá a kókuszolajat, míg masszát nem kapunk. Ezt rakjuk le egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára! 

2. Előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük aranybarnára!

3. A krémhez csöpögtessük le a korábban beáztatott kesudiókat, és aprítsuk fel őket robotgépben. Adjuk hozzá a citromot, mézet és a kókusztejet, majd a vaníliakivonatot is, amíg sűrű, de egyenletes masszát nem kapunk.

4. Öntsük a keveréket a kihűlt alapra, és tegyük néhány percre a fagyasztóba.

5. Készítsük el a torta tetejét: közepes lángon főzzük fel a gyümölcsöt a cukorral, míg levet nem ereszt. Ezután turmixgépben pürésítsük tovább, majd folyassuk a kész torta tetejére!

PureWow

Megosztás Facebookon