Gasztro

Valóra vált álom: habkönnyű sajttorta tejmentesen

A sors eddig kegyetlen módon megfosztotta a laktózérzékenyeket a sajttorta örömétől – de csak eddig, és ne tovább, végre itt az isteni, tejmentes sajttorta!

Egy gazdag, áfonyákkal díszített sajttorta mindenki vágyálma: habkönnyű, édes csábítás. Eddig kesereghettek, akik laktózérzékenységük miatt nem élvezhették ezt a finomságot, de most – hála ennek a kókusztejes változatnak – ők is élvezhetik a világ egyik legnépszerűbb édességét.

Valóra vált álom: habkönnyű sajttorta tejmentesen! 

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • másfél csésze pekándió
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. kókuszolaj

A töltelékhez:

  • 3 csésze (korábban vízbe áztatott kesudió)
  • 2 ek. méz
  • 1 citrom leve és héja
  • 3/4 csésze kókusztej
  • 1/2 tk. vaníliakivonat

A tetejére:

  • 1 doboz friss áfonya
  • 2 ek. cukor

Elkészítés:

1. Az alaphoz aprítsuk szinte porszerűre a pekándiót, majd keverjük össze a cukorral. Ezek után adjunk hozzá a kókuszolajat, míg masszát nem kapunk. Ezt rakjuk le egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára! 

2. Előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük aranybarnára!

3. A krémhez csöpögtessük le a korábban beáztatott kesudiókat, és aprítsuk fel őket robotgépben. Adjuk hozzá a citromot, mézet és a kókusztejet, majd a vaníliakivonatot is, amíg sűrű, de egyenletes masszát nem kapunk.

4. Öntsük a keveréket a kihűlt alapra, és tegyük néhány percre a fagyasztóba.

5. Készítsük el a torta tetejét: közepes lángon főzzük fel a gyümölcsöt a cukorral, míg levet nem ereszt. Ezután turmixgépben pürésítsük tovább, majd folyassuk a kész torta tetejére!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top