nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Így lehet MÉG finomabb a kávé

Így lehet MÉG finomabb a kávé

A kávé a hétköznapok életelixírje, a társalgások gépolaja, sötétbarna, folyékony arany, amitől nem csak éberebbek, de boldogabbak is leszünk. Megmutatjuk, hogyan lehet tovább fokozni az élményt!
NLCafé
f Ajánlom

1. Keverjünk össze egy kis kávét nádcukorral majd alacsony lángon forrósítsuk fel. Ha már jó, öntsünk rá vizet – így a karamellizált cukortól egészen különleges lehet a kávé aromája.

2. Ha jeges kávéra vágyunk egy forró napon, ne vizezzük halálra az isteni italt egy rakás jégkockával. Helyette készítsünk speciális kávékockákat: előre lefőzött kávéból fagyasztott jeget, így csak még istenibb lesz a jeges csoda.

Így lehet MÉG finomabb a kávé

3. Fűszerezzünk bátran! A kávé még jobb lehet, ha feldobjuk néhány különleges fűszerrel: ilyen lehet a kardamom, a gyömbér, a fahéj vagy a szerecsendió is. Próbáljuk ki mindet!

4. A kávé nemcsak ital, hanem különleges finomság is lehet – készíthetünk belőle például szuperegyszerű jégkrémet is (itt találjuk a receptet).

5. Ha lágy, selymes ízre vágyunk, adjunk kávénkhoz fél teáskanál vajat, hagyjuk jól beleolvadni, és keverjük el alaposan!

BrightSide

Megosztás Facebookon