Gasztro

A tökéletes hétvégi reggeli: áfonyás amerikai palacsinta

Ha hétköznap esetleg nincs is idő kényeztető reggelikre, hétvégén érdemes beiktatni egy-egy finomságot. A kalóriákat nem számoljuk, az időt nem sajnáljuk, azt viszont garantálhatjuk, hogy ez az áfonyás amerikai palacsinta lesz a család kedvenc reggelije.

A klasszikus palacsintát meghagyjuk desszertnek egy jó magyaros leves után, a reggel az amerikai palacsinták terepe!

A tökéletes hétvégi reggeli: áfonyás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál nádcukor
  • a tálaláshoz: friss áfonya és méz

A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojást felhabosítjuk a cukorral, majd felhígítjuk a tejjel és az olvasztott vajjal, ezt követően elkeverjük a sütőporos liszttel. Serpenyőben közepes lángon kisütjük a palacsintákat. Sülés közben a tésztájába is dobhatunk áfonyákat is. Hagyományosan juharsziruppal vagy lekvárral fogyaszthatjuk.

 

 

Még több palacsinta az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top