nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Isteni és szuperegészséges, csupa zöld mártogatós

Isteni és szuperegészséges, csupa zöld mártogatós

Ez a vendégváró finomság valóságos vitaminbomba, ráadásul nemcsak nagyon finom, hanem csodás zöld színben is pompázik!
NLCafé
f Ajánlom

A spenót igazi szuperétel, articsókával párosítva pedig különleges, ínyenc ízélmény! Kápráztasd el vendégeidet ezzel az egészséges és isteni mártogatóssal, ami persze nemcsak a vitaminok jegyében készül: a spenót és articsóka mellett kerül bele isteni sajt és bacon is! 

Spenótos-articsókás mártogatós

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál sózatlan vaj (plusz még egy kevés a serpenyőbe)
  • 2 csomag friss spenót, alaposan megmosva, szárak nélkül
  • 1 csésze póréhagyma
  • 2 duci gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1/4 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 2 teáskanál friss citromlé
  • 1 üveg olajban áztatott articsóka
  • 4 szelet bacon megsütve és apró darabokra vágva
  • 1/4 csésze felkockázott Brie sajt
  • 1/4 csésze reszelt parmezán

(plusz kenyér vagy bármi más a mártogatáshoz)

Isteni és szuperegészséges csupa zöld mártogatós

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt, és vajazzunk ki egy kör alakú sütőformát.

2. Tegyünk fel vizet forrni és főzzük ki benne a spenótot nagyjából 2-3 perc alatt! Szűrjük le, hideg vízzel öblítsük át, aztán szeleteljük apróbb darabokra.

3. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és pirítsuk meg rajta a hagymát néhány perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket, és egy percig kevergessük!

4. Keverjük a vajas hagymához a lisztet, majd mikor elegyedett, adjuk hozzá a tejet és a tejszínt is! Kevergetve főzzük, amíg sűrű krém nem lesz belőle.

5. Tegyük a krémbe a felvágott spenótot és a citromlevet, és keverjük össze. Aztán jöhet az articsóka, a bacon és a sajt is – ezeket is alaposan forgassuk össze!

6. Húzzuk le a keveréket a tűzről, és öntsük a sütőformába, majd a parmezánnal a tetején süssük 10 percig, míg bugyogni nem kezd a teteje.

Tálaljuk forrón, friss bagettszeletekkel!

Popsugar

Megosztás Facebookon
[central_CentralFbLikeboxComponentWidget fb_page="https://www.facebook.com/noklapjacafe/" small_header="true" show_facepile="0" show_posts="0"]