nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Így választhatod ki a tökéletes dinnyét

Így választhatod ki a tökéletes dinnyét

Nincs is nagyobb csalódás, mint kásás, vizes, íztelen gyümölcshúsra bukkani a megvásárolt görögdinnyében. Most elmondjuk, hogy kerülheted ezt el!
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

1. Végig a sárga úton!

A dinnyéken mindig van egy nagyobb sárga folt, ami azon a részen keletkezik, ahol a dinnye a földre feküdt. Az érett dinnyék esetében ez mindig élénkebb sárga – ezt a színt keresd! 

Így választhatod ki a tökéletes dinnyét

2. Fiú vagy lány?

A farmerek állítólag “nemük szerint” különböztetik meg a dinnyéket: a nagyobb, csúcsosabb formájúak a fiúk, ezek általában vizesebb belsejűek, míg a kisebb, gömbölyded dinnyék a lányok – ezek az édes görögdinnyék. 

Így választhatod ki a tökéletes dinnyét

3. A szár is számít!

Figyeljük a dinnye tetején megbújó, apró szárat! Ha aszott, és el van száradva, a dinnye már nagy valószínűséggel érett, azaz édes és lédús, de ha a szár zöldell, könnyen lehet, hogy túl korán szüretelték le az adott gyümölcsöt.

Így választhatod ki a tökéletes dinnyét

BrightSide

Megosztás Facebookon