nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Jön a könnymentes hagyma!

Jön a könnymentes hagyma!

Több mint húsz év munkájával kísérletezték ki Japánban azt a vöröshagymát, melyből szeletelés közben nem szabadulnak fel a szemet irritáló vegyületek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Smile Ball, vagyis Mosolylabda nevű hagyma nem csupán abban tér el a hagyományos vöröshagymától, hogy pucolás közben nem fakaszt könnyekre, de nincs jellegzetes hagymaszaga sem, küllemében némileg hosszúkásabb, és még az íze sem hagymaszerű, inkább a japán körtére hasonlít.

Jön a könnymentes hagyma!

Így néz ki a Smile Ball hagyma

A könnymentesen szeletelhető hagyma idén ősszel kerül kereskedelmi forgalomba, elsőként Japánban. Két darabért 450 jent, vagyis közelítőleg 1200 forintot kell majd fizetni, ez nagyjából a kétszerese annak, mint amibe ugyanennyi, szokványos vöröshagyma kerül Japánban.

Rocketnews24

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon