Gasztro

Két egyszerű nyári torta

Ha a tél a nagy, krémes, többrétegű torták ideje, akkor a nyár egyértelműen a könnyed (sütés nélküli), gyümölcsös tortáké. Ma is hoztunk két ilyen finomságot, és egy jó tanácsot: ne sajnáljátok belőle a gyümölcsöt!!

Gyors erdei gyümölcsös csokitorta

Két egyszerű nyári torta

“Ez a recept is a 15 perces torták kategóriába sorolható. Gyorsan elkészül és roppant finom! Most épp Betti kolléganő születésnapját ünnepeltük, pedig már vagy két hete volt. Elmondása szerint a kedvenc tortája meggyes-csokis-tejszínes. Korábban is terveztük már megünnepelni, akkor szépen be is áztattam a meggyszemeket rumba, hogy majd úgy tegyem egy tortára, de aztán a köszöntés elmaradt, így a rumos meggyet meg kellett ennem. (Eszméletlen finom volt.) De most már semmi nem állhatott a szülinapozás útjába, így készült el az alábbi torta. Bár ez már nem meggyes lett, mert azt ugye mind megettem.”

A csokitorta receptje a Bonnie konyhája blogon olvasható.

Málnás ricottatorta sütés nélkül

Két egyszerű nyári torta

“Anya, anya, gyere nézd meg, ilyen torta nincs is! – kiabálta a 7 éves Zsófi, mikor letettem a tortát az asztalra. Egy perc alatt mindenki ott termett, hirtelenjében egy reklám szereplőjének éreztem magam. Amennyire látványos és finom, annyira egyszerű ez a torta. Mellette szól, hogy nem egy gejl édesség, üde, friss, mint a tavasz maga. A kakaós keksz-ricotta-málna trió pedig nem egy unalomig ismert kombináció.

Kb. 15-20 perc munka van vele és ehhez sem kell cukrászdiploma. A hűtés azonban igényel néhány órát, ezt kalkuláljuk bele. Előre elkészíthető, díszíteni azonban csak tálalás előtt érdemes. Csak közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy megtartsa szép formáját.”

A torta receptje a Tétova ínyenc blogon olvasható.

 

 

További könnyű nyári torták az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top