Gasztro

Mégis ehetnek a kövérek és az öregek is a meztelen étteremben

Visszavett az augusztusban nyíló japán étterem a szigorú szabályaiból.

Az eredeti elképzelésekkel szemben mégis bemehetnek a túlsúlyosak és a 60 évnél idősebbek is a pár héten belül megnyíló japán étterembe, az Amritába.

A meztelen éttermek nemrégiben kezdtek elterjedni, és nagy sikerül van világszerte. Az Amrita azzal vívta ki maga ellen a népharagot, hogy belengette a vendégek esetleges szigorú mázsálását: aki több mint 15 kilóval meghaladja a testmagasságának megfelelő ideális testtömeget, azt nem engedik be. A 60 év felettiek pedig ne is fáradjanak az asztalfoglalással, szólt az egyértelmű üzenet.

Mégis eltekintenek a mérésektől
Mégis eltekintenek a mérésektől

Most úgy tűnik, rájöttek, hogy pénzük nem csak a sovány fiataloknak van: a fenti szigorú és diszkriminatív szabályokról lemondtak, egyedül a tetoválás van továbbra is tiltólistán. Ez egyébként nem szokatlan Japánban, ahol a tetoválást elsősorban a szervezett bűnözéshez, a jakuzák világához kötődik: sok helyre, például a fürdőkbe sem mehetnek be tetovált emberek.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top