Gasztro

Spenótos-articsókás ravioli, a kiadós nyári vacsora

Ráuntál a salátára, mégis valami zöldségesre vágysz? Akkor olvass tovább, mutatunk egy mennyei spenótos-articsókás fogást!

A spenót örök kedvencünk: nemcsak nagyon finom és sokszínűen elkészíthető, de igazi szuperkaja is! Ebben a receptben az articsókával lép frigyre – ha még nem próbáltad ezt a különleges zöldséget, ez megfelelő alkalom lesz, hogy megismerkedj vele. Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis kiadós vacsora, a spenótos-articsókás sült ravioli.

 Hozzávalók:

  • 220 g krémsajt
  • 1 és 1/2 bögre reszelt mozzarella
  • 140 g főtt spenót
  • 450 g articsókaszív
  • 1/2 bögre reszelt parmezán
  • 3/4 bögre tejföl
  • 1 bögre tej
  • főtt ravioli

Elkészítés:

  1. Keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban. 
  2. A keverékkel kezdj el kikenni egy tepsit, majd rétegezd rá a raviolit. Erre jöhet még egy réteg krém, még egy adag ravioli, és végül ismét krém.
  3. 190 fokos sütőben 30-35 percig süsd. Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top