Gasztro

Recept: villámgyors házi vaníliajégkrém

Mindössze 10 perc, és a boltokban kaphatóknál százszor finomabb házi vaníliajégkrémet készíthetsz. Gyors, egyszerű, rendkívül finom. Kedvet kaptál hozzá? Segítünk, mutatjuk a részleteket is.

Miért is ne próbálhatnád ki legalább egyszer a házilag készített vaníliajégkrémet? Finomabb, mint a boltokban kínált, így megérdemelten zsebelheted be a dicséreteket. Mutatjuk a vaníliajégkrém receptjének és elkészítésének részleteit, ami nem tart tovább 10 percnél, és annyira egyszerű, hogy még a gyerekek is el tudják készíteni.

A házilag készített vaníliás jégkrém hozzávalói

  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 csipet sót

Így készül a házi vaníliajégkrém

Keverőtálba öntsd a tejet és tejszínt, robotgéppel alaposan keverd össze. Add hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót, és keverd még néhány percet, de legalább addig, amíg érezhetően feloldódott a cukor.

Ha rendelkezel fagylaltkészítő géppel, akkor öntsd bele az összekevert vaníliajégkrémet, indítsd el a gép utasításában szereplő programot. Gép hiányában, öntsd lezárható dobozba a házi vaníliajégkrémet, és fagyaszd legalább 4 órán át.

Tálkákba szedve kínálhatod tejszínhabbal vagy csokoládés öntettel.

Villámgyors vaníliás jégkrém recept házilag készítve

További házilag készített jégkrémek receptjei az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top