nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Olyan forró volt az aszfalt, hogy húst sütöttek rajta

Olyan forró volt az aszfalt, hogy húst sütöttek rajta

Az utcán sült tojást és húst aztán meg is ették, hogy kétség se férjen hozzá: nem vicceltek.
NLCafé
f Ajánlom

Ahogy jön a kánikula, emberek tömegei kerülnek világvége-hangulatba, minden évben erősebbnek érezzük az UV sugarakat, keményebbnek a szúnyogcsípéseket, tikkasztóbbnak a szárazságot és pusztítóbbnak a viharokat. Az tény, hogy az időjárásunk átalakulóban van, 2013 volt például a hatodik legmelegebb év egészen 1850 óta, és a globális felmelegedést is egyre kevesebben merik tagadni.

Ha direkt összefüggés nincs is, kánikula idején érzi át a legjobban az ember a globális felmelegedés problémáját, amikor éppen haláltusáját vívja a hőségben. Ezt használta ki ügyesen a WWF egy figyelemfelkeltő akcióval, amikor Paraguay fővárosában a sima aszfaltra kitett serpenyőkben sütöttek tojást és ízletes húsos falatokat. A globális felmelegedésről elnevezett menü fogásait aztán fel is szolgálták tesztevőknek.

Lehet, hogy nem pont a globális felmelegedés miatt tudott megsülni a tojás az utcán, de ahogy a videón is mutatják, idén Paraguay fővárosa lett a világ legmelegebb városa, és a helyzeten az sem segít, hogy az ország erdőinek 80 százalékát kiirtották az elmúlt 50 évben. Tehát tudjuk, mit kell tennünk, ha nem szeretnénk egyre többször és egyre csúnyábban megsülni: csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását, több fát ültetni és kevesebbet kivágni. Vagy elkezdhetünk mesterségesen belepiszkálni az időjárásba, hátha mi jobban csináljuk.

Megosztás Facebookon