Gasztro

Ha ilyen fagylaltot látsz, kerüld el a fagyizót!

Érdemes odafigyelni arra, hogy hol fagyizunk. A nagy melegben ugyanis könnyen belefuthatunk egy ételmérgezésbe.

Az újrafagyasztott fagylalt komoly élelmiszer-biztonsági kockázat, mert az így esetelegesen belekerülő baktériumok a felolvadás során elszaporodhatnak, és megbetegedést okozhatnak a Pénzcentrum cikke szerint. A fagylaltozó kiválasztásakor ne csak a fagyi nevét, színét figyeljük, hanem a higiénés körülményeket is. A pultban dolgozók ápoltak, ruhájuk tiszta legyen. Kiszolgáláskor a pénzt és a fagylaltot külön kezeljék, vagyis ne ugyanazzal a kézzel adják a fagyit, amivel elvették a pénzt.

Érdemes megnézni a fagylaltpultba helyezett tégelyeket is. Egy tégelyben csak azonos készítésű fagylalt lehet, az előző tégelyben megmaradtat tilos átrakni másik fagylaltra.

 A rossz fagylalt árulkodó jelei:

  • megolvadt,
  • kristályos,
  • nem harmonikus íz,
  • nem jellegzetes szín,
  • túl könnyű
  • jégdarabos
  • jellegtelen, aromaszegény
  • nem ehető, csomagolt dekoráció
Ha ilyen fagylaltot látsz, kerüld el a fagyizót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top