Gasztro

Csótányok között sütötték a kenyeret ebben a pékségben – fotók+videó

Csótánytetem, málló falfesték és kosz fogadta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit egy fővárosi pékség ellenőrzésekor. A vállalkozás több százezer forintos nagyságrendű bírságra számíthat.

A pékség helyiségei takarítatlanok, piszkosak voltak, a festékréteg pergett le a falról, a kemencéről hiányzott a csempe. Az üzemi részen a higiénikus kézmosáshoz szükséges kézmosószer, papírtörölköző hiányzott, a kelesztőben lévő csatornaszem nem volt lefedve, bűzös szag áradt belőle – számolt be honlapján a Nébih. Az öltöző szintén rendetlen, takarítatlan volt, csikkekkel, használt ruhákkal teli. A pékségben dolgozó négy alkalmazott közül csak egy rendelkezett érvényes egészségügyi kiskönyvvel.

Az üzem területén – főként a liszt- és alapanyag raktárban – számos csótánytetemet találtak a szakemberek, egy helyen pedig élő rovar is akadt. Irtást utoljára tavaly novemberben végzett rovar- és rágcsálóirtásra szakosodott vállalkozás. A kereskedelmi egységekből begyűjtött “visszáruból” (kenyér-, pékáru) “zsemlemorzsát” is gyártottak, az ehhez szükséges bejelentési kötelezettséget azonban elmulasztotta a vállalkozó.

A hatóság szakemberei az üzemben több mint 480 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból súlyos higiéniai problémák és a nagyfokú rovarszennyezettség miatt. Az ellenőrök a kiskereskedelmi egységekbe kiszállított “zsemlemorzsa” visszahívását is elrendelték.

Csótányok között sütötték a kenyeret - videó
Csótányok között sütötték a kenyeret - videó
Csótányok között sütötték a kenyeret - videó
Csótányok között sütötték a kenyeret - videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top