Gasztro

Gyors vacsora: tonhalfasírt

A fasírt az egyik legjobb gyors vacsora: készülhet darált húsból, zöldségekből, és ahogy ma is, tonhalból. Csak egy kis tejfölös mártogató kell mellé, és kész is az isteni vacsora!

Tonhalfasírt

Gyors vacsora: tonhalfasírt

Hozzávalók:

  • 5 doboz Rio mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva
  • pici citromfű, apróra vágva
  • 2 szál zöldhagyma, karikára vágva
  • 1/2 csomag koriander vagy petrezselyem, apróra vágva
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 csilipaprika, félig kimagozva
  • pici csipetnyi só
  • pici csipetnyi ötbors-fűszer, mozsárban összetörve vagy durvára darálva
  • 2-3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat, a tojás mennyisége függ a tonhal mennyiségétől

Sütéshez: kókuszzsír

Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyeket lelapítunk. Ha elkészültünk, egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk benne a lelapított gombócok mindkét oldalát. A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú, nem nyers. Csiliszósszal vagy citrommal meglocsolva, lepénykenyérrel kínáljuk.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top