Gasztro

Bűnözés eperrel

Még mindig nem tudjuk megunni az epret, ugye ti sem? Most viszont ahelyett, hogy magában, vagy könnyű gyümölcssalátákhoz és reggeli kásákhoz ennénk, az utolsó szemig bűnözésre használjuk kedvenc júniusi gyümölcsünket.

Már ebben a szezonban is készítettünk legalább 10 isteni epres édességet, az epres jégkrémeket még most fogjuk tesztelni, és akkor erre a 21 epres édességre még rá sem tértünk – de nem unjuk, addig hozzuk a jobbnál jobb epres recepteket, amíg csak eper van a piacokon.

Nutellás-epres kalács

Bűnözés eperrel

“Nem is recept ez, csak egy ötlet. Azért mutatom meg, mert egy pillanatra raktam ki egy helyre a fotót, és hatalmas sikere volt, mintha valami óriási ötlet lenne, pedig nem az, csak tökéletes kombinációja három nagy kedvencnek: kalács-Nutella-eper egy reggeliben. Annyit azért elárulok, hogy eredetileg melegszendvics készült belőle: két nutellás-epres kalácsot egymásra fordítottam, a kalácsok külső oldalát vajjal megkentem, és melegszendvicssütőben megsütöttem. Ha engem kérdeztek – az a verzió talán még finomabb, de kevésbé szép :). Szóval nyugodtan próbáljátok ki úgy is, szórhattok még rá szeletelt mandulát is, az sem lesz rossz.”

A recept a Csak a Puffin blogon olvasható.

Epres-tejszínes házi fagyi

Bűnözés eperrel

“Soha nem készítettem idehaza fagylaltot. »Fagyigép nélkül úgysem lesz az igazi« – olvastam valahol, és emlékszem is egy jégdarabos-nem túl ízletes házi fagyi-élményre még gyerekkorból.

De ezt az eperfagyit nem tudtam kiverni a fejemből. A hozzáértők inkább parfénak neveznék, ami legalább annyira fenséges dolog, mint a jégkrém, sőt épp ez az elnevezés a garancia arra, hogy nem egy vízízű, hanem egy ízekben gazdag, selymes-krémes,  jéghideg finomság receptje van előttünk.”

A fagyi receptje a Katarzis blogon olvasható.

További isteni epres receptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top