Gasztro

Könnyű nyári édesség recept: eperkrémes lime-torta

Az eper és a lime vagy zöld citrom párosítása egészen különleges nyári tortát eredményez. Frissítő íz a lágy és könnyű piskótában, eperkrémmel megbolondítva. Készítsd el az idei nyár slágertortáját, egészen biztosan nem fogod megbánni.

Hűsítő nyári süteményreceptünkben egészen biztosan nem fogsz csalódni. Olyan különleges édességet készíthetsz, amit nemcsak a gyerekek fognak imádni. Ez a könnyű nyári torta az egész család kedvence lesz. Ideális desszert lehet baráti összejövetelekre, kerti sütögetés mellé is.

A könnyű nyári eperkrémes lime-torta hozzávalói

A piskótához

  • 40 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 3 nagyobb tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl zöld citrom kifacsart leve
  • 2 ek. zöld citrom reszelt héja
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 csipet só
  • 3-4 csepp zöld ételszínezék (elhagyható)

Az eperkrémhez

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt (Mascarpone, Philadelphia, stb.)
  • 15 dkg eper (lehet fagyasztott vagy 1 dl házi eperszörp)
  • 15 dkg porcukor

Így készül a könnyű nyári eperkrémes lime-torta

175 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kerek tortaformát vajjal kenj ki, és szórd meg liszttel.

Keverőtálba mérd ki a lisztet, add hozzá a sütőport és a sót. Egy másik tálban 1-2 perc alatt robotgép segítségével keverd habosra a vajat a cukorral és a zöld citromhéjjal. Egyesével keverd hozzá a tojásokat, majd folyamatos keverés mellet a zöld citromlevet is.

Öntsd a tejet, majd a vajas keveréket a liszthez. Alaposan keverd össze, végül a zöld ételszínezéket is add hozzá. Öntsd a sütemény tésztáját az előkészített tortaformába, majd süsd legalább 25 percig. Amikor kissé pirulni kezd és a közepe is átsült, zárd el a sütőt, résnyire nyisd ki az ajtaját, hagyd még az üde citromtortát 7-8 percig a sütőben, majd vedd ki, hagyd a formában kihűlni.

Közben készítsd el az eperkrémet is.

A sajtkrémet a vajjal robotgéppel keverd habosra, majd keverd hozzá a porcukrot is. A friss epret turmixold, majd szűrön préseld át, hogy a magok a szűrőben maradjanak (a fagyasztott gyümölcsöt olvaszd ki, szűrőkanálon préseld át; a szörpöt öntsd a sajtkrémhez), majd az így kapott sűrűbb eperlevet keverd a krémhez.

Az eperkrém harmadával kend meg a kihűlt és kettévágott torta alsó lapját, borítsd rá a másikat, végül a maradék eperkrémmel borítsd be a lime-tortát. Tedd hűtőszekrénybe 1-2 órára. Lehűtve szeleteld. Zöld citromkarikákkal kínáld.

Könnyű nyári édesség recept: eperkrémes lime-torta

További könnyű nyári torták az NLCafén:

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top