Gasztro

Ezért kéne több karfiolt ennünk – a tudomány szerint

Ha szereted, fogyassz belőle többet, ha nem szereted, érdemes megszeretned a karfiolt! Az egészséged meghálálja.

 A sokoldalú zöldséget, a karfiolt nem érdemes lebecsülni! Ezt támasztja alá az a European Journal of Cancer folyóiratban megjelent tanulmány is, mely szerint a karfiol csökkentheti a gyomorrák kialakulásának esélyét.

Ezért kéne több karfiolt ennünk - a tudomány szerint

 

A tanulmányban a kutatók 32 ezer gyomorrákos esetet vizsgáltak, kihegyezve az érintettek étkezési szokásaira. A legnagyobb kockázatot az alkohol és a nátrium magas szintje jelentette – amit főleg sör és likőrök formájában fogyasztottak. Ugyanakkor arra is rájöttek, hogy a C-vitaminban gazdag zöldségek, mint a karfiol gyakori fogyasztása véd a gyomorrák ellen. A karfiol mellett ide tartoznak még az olyan “fehér” zöldségek, mint a krumpli, az endívia és a hagyma is.

Aki próbálta már a lisztmentes karfiolpizzát, annak valószínűleg nincs szüksége több indokra, hogy miért egyen több karfiolt, de azért mindig jó érzés tudni, hogy nemcsak finomat eszünk, hanem szuperegészségeset is!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top