Gasztro

Eszméletlen finom csokitorta eperrel

Meghoztuk a hétvége desszertjét! Egyszerű, de nagyszerű csokitorta, belül isteni piskótával, lekvárral, a tetején nagy adag eperrel és mandulával.

 

Epres csokitorta

Hozzávalók a tortalapokhoz:

  • 4 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 12 dkg búzaliszt

a csokiglazúrhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál cukor

a tetejére és a belsejébe:

  • 10 dkg eper
  • néhány evőkanál (eper) lekvár
  • 5 dkg szeletelt mandula
Kategóriadesszert
Elkészítési idő70 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk 2 db 18 cm átmérőjű tortaformát (vagy 1 db magas falút).

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha vajjal.

3. A cukros-vajas tojássárgákhoz hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd ha kikevertük, óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.

4. A masszát a sütőformákba öntjük és 20-25 percig sütjük. (Ha egyben sütjük, akkor tovább kell sütni!) Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

5. Közben elkészítjük a csokiglazúrt: A tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.

6. Ha a sütemény kihűlt, akkor (ha egyben sütöttük, félbevágjuk) összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot tányérra helyezzük, megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot és bevonjuk a csokiglazúrral. Hűtőben hagyjuk dermedni.

7. Friss eperrel és száraz serpenyőben pirított mandulával tálaljuk.

További isteni epres receptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top