Gasztro

Házi bodzaszörprecept

A házi bodzaszörprecept alapján készített frissítő csak finomabb lehet a boltban kaphatóknál. Tartósítószer-mentes, tele bodzavirággal, ráadásul alig több mint fél óra alatt elkészül. Próbáld ki, egészen biztosan nem bánod meg.

Ha egyszer is elkészíted ezt a bodzaszörpöt, nem akarsz többé a boltban vásárolni. Nincs benne tartósítószer, nincs benne aroma, nincs benne ízfokozó, zamatát kizárólag a bodzavirágnak köszönheti. Hogyan készíthetsz bodzaszörpöt? Segítünk.

A házi bodzaszörp hozzávalói

  • 70 dkg bodzavirág
  • 2 liter víz
  • 25 dkg cukor

Így készítheted el a házi bodzaszörpöt

A bodzavirágokat folyóvíz alatt óvatosan öblítsd át. Szűrd le róla a vizet és töltsd a virágokat tűzálló, nagyobb edénybe. Öntsd rá a vizet, és lassú tűzön forrald fel és főzd 10-15 percig. Amikor a szörp aranyszínű folyadékká változott, szűrd le át egy másik edénybe, a virágokat pedig dobd ki.

Ismét tedd föl forrni, majd add hozzá a cukrot is. Lassú tűzön főzd tovább kb. 15 percig, hogy sűrű szirupot kapj. Töltsd a házi készítésű bodzaszörpöt még forrón tisztára mosott üvegekbe, majd jól zárd le.

Felbontás után 2-3 napig hűtőszekrényben tárolható. Szódával, ásványvízzel hígítva, mentalevelekkel, citromkarikával kínáld.

NLCafé-tipp: cukormentes változatban nyírfacukor vagy eritritol felhasználásával is készíthetsz bodzaszörpöt.

Házi bodzaszörp recept

További bodzaszörp témájú cikk az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top