Gasztro

Undorító budapesti pékséget záratott be a Nébih

Külföldi tulajdonban lévő, budapesti pékségre csapott le a NÉBIH, és több mint 150 kilónyi terméket vontak ki a forgalomból. Az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A koszos, takarítatlan üzemben a padló zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok pedig töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és fertőtlenítőszer. A vécé és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el.

Az előírt dokumentációkat a pékségben egyáltalán nem vezették, a hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonnaszeleteket. Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták, és elrendelték megsemmisítésüket.

A vizsgálat során a Nébih az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztette, közel 1 millió forint bírságot szabhatnak ki.

Az érintett üzem adatai elérhetőek a “jogsértés listán“.

A Nébih januárban is bezáratott egy iszonyú mocskos péküzemet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top