Gasztro

6 étel, ami segít kordában tartani az étvágyad

A fogyókúrák nagy ellensége a farkaséhség. Ezért ne éheztesd magad akkor sem, ha karcsúsodni szeretnél – helyette válassz olyan ételeket, amelyek hosszú órákra eltelítenek.

 A dietetikusok arról számolnak be, hogy fogyókúrázó klienseik legnagyobb problémája, hogyan győzzék le az étvágyukat. Igaz, hogy minden agyban dől el, de van, hogy az elhatározás kevés. Ezért segítsünk magunkon olyan ételekkel, amelyek nemcsak a gyomrunkat töltik meg, de a hormonjainkra és az agyműködésünkre is úgy hatnak, hogy az éhségérzet akár órákra elpárolog.

6 étel, ami segít kordában tartani az étvágyad

1. Alma

Az alma magas rosttartalma miatt az egyik legjobb gyomortelítő, míg a benne lévő ulzersav miatt még a zsírégetést is segíti.

2. Bab (…és lencse, csicseriborsó, borsó)

A hüvelyesek triplán győzik le az éhséget: mivel alacsony a glikémiás indexük, lassan felszívódó fehérjéket és rengeteg rostot tartalmaznak, nem kell hirtelen rád törő ehetnéktől tartanod.

3. Tojás

A tojásban lévő protein olyan, gerlin nevű hormon termelődését segíti elő, ami az agyadban teltségérzetet kelt.

4. Görög joghurt

A hagyományos joghurthoz képest a görög rokonában kétszer annyi fehérje és feleannyi cukor található.

5. Mangó

A mangó rendben tartja a vércukorszintet, ezért nem kell hirtelen cukorsokktól tartanod. 

6. Pisztácia és társai

A magvaknak igaz, hogy magas a kalóriatartalmuk, de mivel telítenek és jótékonyan befolyásolják az anyagcserét, mégis inkább a fogyókúra barátai, mint ellenségei. A pisztáciának pedig a héja is segít a teltségérzet fenntartásában – ezáltal a karcsú vonalakéban is.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top