Gasztro

Recept: így készül a házi sport szelet

Gyermekkorod egyik kedvenc csokija volt a Sport szelet? Jó lenne tudni, hogyan készül? Akkor jó hírünk van számodra: íme egy házi sport szelet recept, amely alapján még az eredetinél is finomabb csokit készíthetsz.

Gyermekkorom emlékei szerint a sport szelet két táborra osztotta az édesszájúakat: az egyikbe azok tartoztak, akik rajongtak érte, a másikba pedig azok, akik ki nem állhatták. Nos, bevallom, inkább az utóbbi tábort erősítettem annak idején. Ugyanakkor ez a házi recept alapján készült sport szelet különlegesen lágy és krémes, minden ellenérzést gyorsan kioltott bennem ezzel az édességgel kapcsolatosan. Próbáld ki te is, és tartozz a házi sport szelet rajongóinak táborába.

A házi sport szelet készítéséhez ezekre a hozzávalókra lesz szükség

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg tejpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé

Így készítheted el a házi sport szeletet

Alufóliával bélelj ki egy közepes méretű sütőtálat, legjobb a kerámia vagy az üveg.

Főzőedénybe darabolt fel a vajat, és lassú tűzön kezdd el hevíteni. Amikor teljesen felolvadt, add hozzá a cukrot és a tejport. Továbbra is lassú tűzön forrald fel, majd addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik. Takaréklángon nagyjából 10 percig főzd a házi sport szelet alapkrémjét.

Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a darabokra tört tej- és étcsokoládét. Kevergesd addig, amíg teljesen felolvadnak a darabkák a vajas krémben. Öntsd a csokis krémet az alufóliával bélelt edénybe, majd takard le a tetejét is alufóliával. Hűtőszekrénybe téve legalább 3-4 órát pihentesd.

A sport szeletet felkockázva vagy szeletekben kínáld.

Recept: így készül a házi sport szelet

További házilag készített édességek receptje az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top