Gasztro

Óvodai botrány a szülinapi torták miatt

Mivel a szülők sokszor ismeretlen eredetű és összetételű cukrászkészítményeket visznek az óvodai zsúrokra, az egészséges étrendre voksoló apukák és anyukák panaszkodnak, és nagyobb odafigyelést szeretnének.

Pécsen komoly fejtörést okozhat az óvónőknek az a városi rendelkezés, amely megtiltja, hogy a gyerekeknek olyan tortát, süteményt, kekszet vagy bármilyen ételt adjanak, amelyet egy szülő hozott be.

Szó sincsen azonban valamiféle új tiltásról – valójában csak az eddigi szabályok fokozottabb betartását kérik, az ugyanis úgy szól: “a tálalókonyha nem fogadhat be ismeretlen eredetű és összetételű ételeket.”

Korábban megengedőbbek voltak

Sok óvoda házirendjében régebben is szerepelt, hogy a különféle rendezvényeken (s ez alatt nyilván elsősorban a születésnapokat, névnapokat kell érteni) a szülők “csak az élelmiszeripar által előállított és gyárilag csomagolt felbontatlan terméket, illetve a működési engedéllyel és HACCP rendszerrel rendelkező cukrászatból származó süteményeket hozhatnak”, de az előírást sokan nem vették komolyan, ezért a változtatás.

A Bama korábban írta, hogy a Mecsekalja fogott el egy belső levelet, amit az óvodákat üzemeltető Pécsi Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet küldött az óvodavezetőknek. Ebben azt írják a vezetőknek, hogy sok panasz érkezik, mert a szülők a különböző ünnepek kapcsán “ismeretlen eredetű és összetételű cukrászkészítményeket” visznek be, amivel szemben tehetetlenek azok a szülők, akik egészséges étrendre szoktatnák gyermeküket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top