Gasztro

Gyors vacsora: tárkonyos rizsleves

Ha a rizst eddig csak köretként, vagy esetleg tejberizsként ettétek, akkor ideje kipróbálni valami másban is. Mai gyors vacsoránk egy isteni tárkonyos rizsleves.

 

Gyors vacsora: tárkonyos rizsleves

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 10 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)  
  • 10 dkg sárgarépa 
  • 1 kis fej karalábé 
  • 2 szál szárzeller  
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 2 dl tejföl 
  • 2 ek szárított tárkony 
  • fél citrom leve 
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tárkonyt. Főzzük puhára a zöldségeket. Kevés forró levessel keverjük el a tejfölt, keverjük fokozatosan a levesbe. Frissen facsart citromlével, és ha szükséges, még tárkonnyal ízesítsük.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top