Gasztro

Tejeket vontak ki a forgalomból – itt a lista!

A Nébih ellenőrei több szlovák és cseh eredetű, 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejként megjelölt termék forgalmazását tiltották be, mert a laboratóriumi vizsgálatok szerint azok zsírtartalma a megjelöltnél jóval alacsonyabb volt, ráadásul rendkívül olcsón árulták.

A Nébih tájékoztatása szerint április 1-15. között országszerte közel háromszáz élelmiszer-forgalmazó vállalkozásnál végeztek mintavétellel egybekötött ellenőrzést a megyei kormányhivatalok ellenőrei, akik a külföldről beszerzett, alacsony áron értékesített UHT tejeket és félkemény sajtokat vizsgálták.

Az akció során 311 tétel UHT tejet, 522 tétel félkemény sajtot ellenőriztek, a minták egy részének vizsgálata még tart, több tejkészítmény forgalmazását máris betiltották.

A szakemberek kilenc kereskedőnél és hat kereskedelmi láncnál vizsgálták a kiugróan alacsony áron kínált akciós UHT tejeket és trappista sajtokat. Az előzetes adatok alapján a “tejkommandó” vizsgálatát követően egy kereskedő és az egyik üzletlánc egészen biztosan büntetésre számíthat a tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt tájékoztatott a Nébih.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top