Gasztro

Gyors vacsora, ahogy az angolok szeretik: fish & chips

Ha valamiért lehet szeretni az angol konyhát, akkor az a fish & chips. Eszik ebédre, eszik vacsorára, eszik a piacon álldogálva, eszik hétvégén és eszik rohanós hétköznapokon – és teljesen meg is értjük őket, majdnem olyan jó gyors vacsora/ebéd, mint a mi rántott húsunk.

Ha nem maradt semmi a hétvégi menüből és az “1 nap alatt – 20 gyors vacsora” projektet sem kezdtétek (még) el, akkor legyen ma egy gyors fish & chips a vacsora!

Fish and chips sörbundában

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • bőségesen olaj
  • bors
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g fagyasztott sült burgonya
  • 2 doboz (1 liter) sör
  • 300 g (lehet fagyasztott is) tőkehalfilé
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Kell egy akkora edény, hogy a halakat egyszerre tudjuk sütni. Ebbe az edénybe öntsük bele az olajat, és melegítsük fel kb. 190 fokra. Akkor jó az olaj, ha egy kis panírszószt beledobunk, és az fent marad a felszínen, és sülni kezd.

A lisztet és a sütőport összekeverjük. Felbontjuk a két sört, és az egyiket rögtön megisszuk. A másik sörnek a felét hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Egy habverővel, vagy ami egyszerűbb, egy elektromos habverővel palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk belőle. Ha nagyon sűrű, akkor a sörrel lazíthatjuk, ha túl laza, akkor pedig liszttel sűríthetjük.

A halakat töröljük szárazra papírtörlővel, szórjuk meg egy kis liszttel (ez segít abban, hogy tényleg száraz legyen), hintsük meg sóval-borssal mindkét oldalát. Mártsuk a halat a masszába, majd óvatosan engedjük bele a forró olajba. 10 perc után a bunda szépen megbarnul, ekkor kiszedhetjük. Tartsuk melegen (60 fokos sütő), és ugyanabban az olajban süssük ki a krumplit. Ha stílusosak akarunk lenni, akkor újságpapírból tölcsért csinálunk, félig megpakoljuk krumplival, és a tetejére rárakunk egy halat.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top