Gasztro

Gyorsan valami édeset? A muffin még mindig nyerő!

Ha veletek is előfordult már, hogy a vasárnapi ebéd után úgy ettetek volna még valami édeset, akkor jó, ha ezt a receptet gyorsan elmentitek, mert jól fog jönni ilyen helyzetekben. Egyszerű, gyors, és nagyon finom! Ha marad belőle, az holnap reggelire, vagy tízóraira is tökéletes lesz!

A tél sztárja ez a csokis muffin volt, de most a csokis helyett egy finom, gyümölcsös muffinra esett a választásunk. Erre a muffinra is igaz az, ami a muffinreceptekre általában: ízlés szerint variálhatóak, tévedni szinte lehetetlen. 

Erdei gyümölcsös muffin

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 3 db közepes méretű tojás
  • 100 g vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 150 g búzaliszt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 marék erdei gyümölcs
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

•A szoba-hőmérsékletű vajat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd adjuk hozzá egyesével az alaposan megtisztított tojásokat. 

•Külön tálba mérjük ki és szitáljuk át a száraz hozzávalókat és  fakanállal keverjük hozzá a cukros-vajas masszához.

•A muffin tésztát kanál segítségével töltsük háromnegyedig az előkészített papírokba, majd szórjunk a tetejükre néhány szem gyümölcsöt.

•Előmelegített sütőben kezdjük el sütni őket 180 fokon.

•10 perc múlva ismét szórjunk meg a muffinokat gyümölccsel, mert valószínűleg amit az előbb rátettünk, az belesüllyedt a tésztába (így nem csak a tetején lesz gyümölcs, hanem belsejében is).

•Amikor megsültek, hagyjuk a muffinokat 10 percig a formában, majd tegyük őket rácsra, ameddig teljesen kihűlnek.

 

Tipp: a gyümölcsök mellé használhatunk sütés álló csokicseppet is.

 

 

Még több muffinrecept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top