Gasztro

Mennyei gombás-spenótos lasagnerecept

Ha még nem készítettél húsmentes lasagnét, itt az ideje kipróbálni ezt a receptet. A gomba, a spenót, a ricotta és a kétféle sajt lágyan krémes ízt ad ennek a népszerű olasz ételnek.

A krémes ricotta, a spenót és a gomba páratlan ízharmóniáját adja ez a lasagnerecept. Próbáld ki a húsmentes lasagneváltozatot, amelyben egészen biztosan nem fogsz csalódni. Egyszerű, gyors vacsorát, hétvégi ebédet készíthetsz.

A gombás-spenótos lasagne hozzávalói

  • 1 csomag lasagne tészta
  • 1 doboz ricotta
  • 1 csomag fagyasztott spenót
  • 20 dkg reszelt mozzarella
  • 5 dkg reszelt parmezán (esetleg trappista)
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

A szósz hozzávalói

  • 4 ek. olvasztott vaj
  • 35 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • fél k. szárított oregáno
  • 4 ek. liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • ízlés szerint só, bors
Így készíthetsz gombás-spenótos lasagnét

Így készül a gombás-spenótos lasagne

A szószhoz nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a vajat, dobd rá a felaprított vöröshagymát, pirítsd néhány percig. Dobd rá szeletekre vágott gombát is. Ízlés szerint sózd, borsozd. Amikor a gomba kissé elfőtte a levét, szórd bele a lisztet, és 2-3 percig kevergesd.

Öntsd fel a langyos tejjel, továbbra is kevergesd, majd amikor már majdnem forr, add hozzá a fűszereket, a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. A forrástól számítva kb. még egy percig főzd. Ügyelj rá, hogy a liszt ne maradjon csomós. Miután elkészültél, vedd le a szószt a tűzről.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Az olasz konyha kedvenceként számon tartott lasagnetésztának forralj vizet, sózd. Főzd ki a tésztát lehetőség szerint egyesével, hogy ne tapadjanak össze. A kifőtt lapokat oszd háromfelé.

Egy közepes tepsi alját vajazd ki, és terítsd be az első adag kifőtt tésztával. Az alsó réteget kend meg a ricotta felével, a mozzarella harmadával, majd jöhet rá a kiolvasztott és lecsöpögtetett spenót fele. Fedd be újabb sor tésztával, majd kend rá a ricotta másik felét, a mozarella második harmadát, és szórd meg a maradék spenóttal. A harmadik réteg lasagnetésztára öntsd a gombás szószt, és szórd meg a mozzarellával és a reszelt parmezánnal vagy trappistával.

Told a gombával, spenóttal megrakott tésztát az előmelegített sütőbe, süsd kb. 30-35 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Kivéve a sütőből a tálalásig várj kb. 10 percet, majd kockázd fel a spenótos-gombás lasagnét, és az apróra vágott, friss petrezselyemzölddel kínáld.

További lasagne recepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top