Gasztro

Ezek az ételek a legjobb D-vitamin-források

A téli időszak végén épp itt van az ideje, hogy kicsit felturbózzuk szervezetünk D-vitamin-készletét – ezekkel az ételekkel lehetünk a leghatékonyabbak.

1. Ricotta

Ez a csodás olasz sajtkülönlegesség fantasztikus D-vitamin-forrás lehet! Különösen jól járunk, ha alacsony zsírtartalmú, egészséges változatot választunk, ráadásul ebben a krémes sajtban rengeteg a protein, és a zsírégetést segítő aminosavat is tartalmaz.

2. Tonhal

Érdemes sok tonhalas pirítóst csinálni, ebben a halfélében ugyanis egy rakás D-vitamin van. Sőt, a tonhal igazi immunerősítő, kedélyjavító csodaszer így tél végén, ugyanis a D-vitamin mellett szelén és omega-3-zsírsav is bőven található benne.  

Ezek az ételek a legjobb D-vitamin források

3. Gomba

A gomba talán a legjobb D-vitamin forrás, hiszen a napból táplálkozó gombák rengeteget gyűjtenek testükbe az éltető vitaminból. Ráadásul még számos vitamin és ásványi anyag is található bennünk – a csiperke mellett fogyaszthatunk olyan különlegesebb gombafajtákat is, mint a vargánya vagy a szárított shiítake gomba.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top