Gasztro

Mihez kezdj a húsvéti sonka főzőlevével?

Megfőtt a sonka, és ott van a fazékban a rengeteg füstös-zsíros főzőlé, és nem tudod, mihez kezdj vele? A húsvéti sonka főzőlevét nem érdemes kiönteni, inkább tedd félre, várd meg, míg teljesen kihűl, és aztán használd fel. Higgyétek el, ez az egyik legjobb alaplé! Adunk pár tippet, hogy mire használhatjátok.

 

Mihez kezdj a húsvéti sonka főzőlevével?

Tippek a húsvéti sonka főzőlevének felhasználására:

1. Főzz egy finom bablevest, töltött káposztát vagy káposztalevest, és használd hozzá a főzőlevet. Isteni lesz!

2. Használd a főzőlevét főzelékekhez, krémlevesekhez, melyekhez egyébként a maradék sonkát is felhasználhatod. Egy főzőlével főtt burgonyakrémleves pirított sonkakockákkal tökéletes ebéd lesz.

3. Főzz egy finom rizottót, ahhoz is nagyon jól passzol a füstös főzőlé! 

4. A húsvéti sonka mellé szánt tojásokat is megfőzheted a sonka főzőlevében.

5. Ha a spagettit, vagy bármely más tésztát a főzőlében főződ meg, már a tészta is olyan finom, füstös ízű lesz, hogy mellé már csak egy egyszerű mártás, vagy ragu kell. A sonkamaradékot itt is felhasználhatod.

6. Ha a húsvéti sonka alaplevét leszűrve hűtöd le, akkor könnyen le tudod szedni róla a zsírt, amit szintén érdemes eltenni: készülhet belőle később rántás, vagy süthetünk rajta tojást is akár. 

 

További húsvéti sonkareceptet találhatsz az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top