Gasztro

Így győzd le az érzelmi evést!

Előfordul, hogy már nem azért eszünk, mert éhesek vagyunk, hanem valamilyen fájdalmunkat szeretnénk az ételbe fojtani. Így kerülhetjük el ezt a hibát.

1. Az ételek közt nincs jó és rossz

A diétamániáknak köszönhetően hajlamosak vagyunk az ételeket megbélyegezni a “jó” és “rossz” jelzőkkel. Ennek később pedig káros következménye lehet, hogy stresszhelyzetben automatikusan a “rossz”, tehát tiltott fogásokhoz fordulunk, mert attól várjuk a megnyugvást. Ha nem kategorizáljuk így az ételeket, sokkal kevésbé valószínűbben eszünk majd gyorskaját egy nehéz napon.

2. Mikor eszel?

Próbáljuk meg beazonosítani, hogy milyen érzelmek váltják ki belőlünk a falási rohamokat. Akár naplót is vezethetünk erről! Így szép lassan kirajzolódhat egy mintázat, amelynek segítségével tudatosabban tudunk majd tekinteni saját táplálkozási szokásainkra.

Így győzd le az érzelmi evést

3. Aludj eleget

Az elegendő alvás ebben az esetben is nagyon fontos lehet. A kevés alvástól ugyanis sokkal falánkabbak lehetünk, és hajlamosak lehetünk rá, hogy a problémás helyzetekben az étel után nyúljunk. Ráadásul ilyenkor kevesebb akaraterőnk marad, hogy ellenálljunk a csábításnak.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top