Gasztro

A tavaszi szünetben is ingyen étkezhetnek a rászoruló gyerekek

A rászoruló gyerekek naponta egyszer kapnak meleg ételt a tavaszi szünet napjaiban.

Több százezer rászoruló gyerek részesülhet ingyenes étkezésben a jövő héten kezdődő tavaszi szünetben, miután a kormány 2015-ben úgy döntött, idén már minden iskolai szünetben térítésmentesen biztosítani kell egyszeri meleg ételt a rászoruló 14 év alatti iskolás, óvodás és bölcsődés gyermekeknek – írja a Magyar Idők.

Tavaly, amikor az önkormányzatoknak még pályázniuk kellett a nyári szünet alatti ingyenes étel fedezetére, 142 ezer gyermek kapott mindennap meleg ebédet. Idén viszont már minden önkormányzatnak biztosítania kell minden hátrányos és halmozottan hátrányos gyerek térítésmentes étkezését.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár korábban közölte: a települések által nyújtott étkezés költségeit az állam – az adott település adóerő-képességétől függően – akár teljes egészében állja, a tavalyi 3 milliárd forint után 2016-ban már 4,5 milliárdot fordít erre a költségvetésből, ez ötvenszázalékos emelést jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top