Egészség

A sörivás 4 meglepő jótékony hatása az egészségre

Ne csak a sörhas jusson eszedbe, ha a sör és az egészség szavakat látod egymás mellett!

 Ha legszívesebben egy korsó sörrel a kezedben lazítasz, több jó hírünk is van a számodra! A sör ugyanis nemcsak a hajadat ápolja, hanem a szervezetedre is számos jótékony hatása van. Ha pedig mértékkel fogyasztod, a sörhastól sem kell tartanod.

1. Csökkenti a szívinfarktus kockázatát

Egy nemrég készült svéd kutatás szerint, azoknak a nőknek, akik heti egy-két korsó sört megisznak, 30%-kal kevesebb az esélyük a szívinfarktusra, mint azoknak, akik egyáltalán nem fogyasztanak sört.

2. Erősíti a csontokat

A csontok egészségére is jó hatással van a sör, de tartsd észben, hogy napi kettőnél több üveggel már többet árt, mint használ!

A sörivás 4 meglepő jótékony hatása az egészségre

3. Véd a cukorbetegség ellen

A mértékletes alkoholfogyasztás bizonyítottan segít megakadályozni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, így ha napi egy sörnél nem iszol többet, még a cukrodnak is jót teszel.

4. Antioxidánsokat tartalmaz

Ha a kedvenc márkád a Guinness, nyert ügyed van: ez a sör ugyanis – akárcsak az étcsoki vagy a vörösbor – teli van antioxidánsokkal. Ha a sötét színű söröket kedveled, akkor is jól jártál, hiszen azokban pedig vas található. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top