Gasztro

Úton a high-tech konyha felé: megérkezett a vajspray!

Aki legszívesebben minden ételre vajat tenne, annak egy álom válik most valóra.
Úton a high-tech konyha felé: megérkezett a vaj-spray!

Friss popcornon olvadozó vaj. Sós főtt krumplin olvadozó vaj. Pirítós kenyéren olvadozó vaj. Főtt kukoricán olvadozó vaj… És még sorolhatnánk, de a vajimádóknak már most tuti összefutott a nyál a szájukban! Ezekkel az ínycsiklandozó ételekkel csak egy a probléma: a vajat nagyon nehéz szobahőmérsékleten tartani, a felolvasztása pedig szintén nem könnyű. Annál pedig nincs kellemetlenebb, mint mikor a frissen pirult kenyéren szenvedünk a kemény vaj elkenésével.

Úton a high-tech konyha felé: megérkezett a vaj-spray!

Megszületett a megoldás: a vajadagoló spray. A dizájnos kis konyhai eszközbe csak beleteszed a szilárd vajat, és beállítod, milyen mennyiségre van épp szükséged. Ezt a mennyiséget a készülék megolvasztja, és ráspricceli az adott ételre vagy a serpenyőre. Ezután tárolhatod a benne maradt vajjal együtt a vajsprayt a hűtőben vagy a konyhapulton.

A praktikus vajsprayt a biem cég gyártja, és 2016 szeptemberétől lehet majd megvásárolni az interneten, körülbelül 30 ezer forintért.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top