Gasztro

4 ügyes trükk a kalóriabevitel csökkentésére

Senki sem szereti, ha korog a gyomra, ilyenkor nagyon nehéz ellenállni az evésnek. Szerencsére van pár módja annak, hogyan cselezd ki éhezés nélkül a fölös kalóriák bevitelét.

Csak kalóriamentes italokat igyál! A legtöbb ember előszeretettel feledkezik meg a folyékony formában bevitt kalóriákról, pedig rengeteget számít az is, ha ezekről lemondasz. Viszlát, cukros löttyök, műanyag jeges teák és társaik. A diétás kóla meg önámítás, lássuk be.

Egyél telítő ételeket! Ha le nem bomló élelmi rostban és vízben gazdag ételeket eszel, jóllakottnak fogod érezni magad anélkül, hogy túl sok kalóriát vittél volna be. Azaz jöhetnek a lédús gyümölcsök, zöldségek közül a brokkoli, a paradicsom, a spenót.

A rostban és vízben gazdag ételek eltelítenek
A rostban és vízben gazdag ételek eltelítenek

Figyelj az adagok méretére! Kutatások bizonyítják, hogy az ember hajlamos addig enni, amíg ételt lát a tányérján, és az is tény, hogy az elmúlt évtizedekben sok helyütt hatalmasra nőttek az adagok, amit például egy étteremben kihoznak elénk. Tudatosan szedj magadnak kevesebbet, mint amennyiről azt gondolod, hogy elbírnál vele. Ne a pukkadásig jóllakás legyen a cél.

Ne hagyj ki egy étkezést se! Aki kihagyja valamelyik rendes étkezést, hajlamos a nap további részében többet és összevissza enni. Ha fogyni szeretnél, tarts rendszert az étkezésekben.

Forrás: livescience.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top