Gasztro

11 milliárdot ért a világ legdrágább esküvői tortája

Emberi fogyasztásra nem alkalmas. Ahhoz ugyanis túl sok rajta a gyémánt.

Egy Angliában megrendezendő, egyneműek házasságkötésével foglalkozó esküvői rendezvény beharangozójának alkalmából készült el a világ legdrágább esküvői tortája.

A hatemeletes tortát cukrászok és ékszerészek készítették közösen: a süteményt ugyanis több mint 4000 darab apró gyémánt díszíti, melyeket szépen, egyesével rakosgattak fel rá, ami azért – lássuk be – nem épp kispályás türelemjáték lehetett.

6 emelet, 4000 gyémánt
6 emelet, 4000 gyémánt

 

A cukrászati műremek értéke egészen döbbenetes: a becslések szerint nagyjából 32,4 millió font, azaz közel 11 milliárd  forint. A világrekordot eddig egyébként egy 20 millió dollár (4,3 milliárd forint) értékű esküvői torta tartotta, melyet egy Beverly Hills-i cukrászdában készítettek.

Arról már nem szólnak a hírek, hogy az extravagáns torta milyen ízű, igaz, nem is nagyon fogja kóstolgatni senki, ugyanis kiállítási tárgyként szerepel majd a márciusi rendezvényen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top