Gasztro

Kávéfőzőben temették el a kávéfőző-feltalálót

Hatalmas méretű kávéfőzőben helyezték örök nyugalomra Renato Bialetti olasz gyáriparos, a Bialetti kávéfőző feltalálójának hamvait.

Bialetti 93 éves korában, február 11-én hunyt el. Gyerekei szerint az apjuk akarata volt, hogy a nevéhez fűződő kotyogós kávéfőzőben helyezzék el hamvait.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

A szokásos urna helyett így Bialetti kávéfőzőt állítottak az oltárhoz a temetési szertartáson, majd később is ez a kávéfőző került a családi kriptába. A hamvakat tartalmazó kávéfőző nagyobb méretű, de pontos mása volt az eredeti Bialetti kávéfőzőnek.

Renato Bialetti a kávéfőzők királyaként volt ismert Olaszországban. Apja, Alfonso Bialetti 1933-ban szabadalmaztatta a nevével fémjelzett első kotyogóst, amelyet fia, Renato továbbfejlesztett a jelenleg ismert formájáig. A Bialetti kávéfőzőt 1948-ban mutatták be a milánói vásáron, és azóta fogalommá vált az olasz ipar és gasztronómia számára is. A felmérések szerint az olasz családok kilencven százaléka Bialetti kávéfőzőt használ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top