nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Fogj egy adag pizzatésztát, és nem lesz gondod a vacsorára

Fogj egy adag pizzatésztát, és nem lesz gondod a vacsorára

Nos igen, a pizzatészta valóságos kincs. Készülhet belőle pizzás csiga, calzone, tepsis pizza vagy akár még pizzás napraforgókalács is. Összegyűjtöttük kedvenc pizzás receptjeinket.
NLCafé
f Ajánlom

A pizzagofrit még nem próbáltuka pizzafeltétű pizzás pizza pedig már kicsit túlzásnak tűnik, de sok más formában nagyon is szeretjük a pizzát. Íme kedvenceink: 

Klasszikus pizza Margherita

Minden, ami pizzás

Hozzávalók 3 db kb. 26 cm átmérőjű pizzához:
A tésztához:

  • 300 g liszt (BL55 vagy BL80 vagy manitoba)
  • 15 g élesztő
  • 165 ml meleg víz
  • csipetnyi cukor
  • 2 + 3 ek. extra szűz olívaolaj

A feltéthez:

  • 300 g mozzarella
  • 200 g passzírozott paradicsom
  • 1 tk. szárított oregánó
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • egy kis csokor friss bazsalikom

 A klasszikus pizza Margherita receptje a Tavola in Piazza blogon folytatódik. 

Minipizza mozzarellával és bazsalikommal

Minden, ami pizzás

Feltét 16 adag mini pizzához

  • 2 csomag mozzarella
  • 3 paradicsom
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 1 csokor petrezselyem

1. Gyúrjuk meg az alaptésztát, készítsük el a paradicsomszószt, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát.

2. Miután 30 percet kelt a tészta, rakjuk alaposan meglisztezett deszkára, és osszuk ketté. Nyújtsuk fél centiméter vastagra, és egy 6 centiméteres átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki.

3. A mini pizzalapok közepét ujjunkkal nyomkodjuk meg, kenjük meg a szósszal, és helyezzük rá a feltétet. A paradicsommal kezdjük, arra egy szelet mozzarella, petrezselyemlevél és végül egy csipet mandula.

4. Helyezzük 175 °C-ra előmelegített sütőbe 25 percre.

Pizzás napraforgó

Minden, ami pizzás

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a lekenéshez
  • Szezámmag

A töltelékhez:

  • Fél adag pesto rosso vagy némi kechup/tejföl vagy paradicsomszósz
  • 15 dkg reszelt sajt
  • Esetleg valamilyen sonka, maradék főtt vagy sült hús, zöldségek

A pizzás napraforgó receptje a Tetovált lány konyhája blogon olvasható. 

Pizzás szendvics

Minden, ami pizzás

Hozzávalók a margheritás grillezett sajtos szendvicshez (4 dupla szelet):

  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 14,5 dkg konzerv paradicsom
  • ¼ tk. só
  • 1 ek. cukor
  • 16 dkg friss mozzarella sajt, szeletelt
  • 1 csésze bazsalikom
  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 3 ek. olvasztott vaj

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Közepes tűzön pirítsd, majd 1 perc múlva add hozzá a paradicsomot, a sót, a cukrot, és ezt párold össze 8-10 percig. Ez lesz a szendvicsek krémje.

Egy nagy öntöttvas serpenyőt vagy palacsintasütőt melegíts elő. Minden kenyeret kenj meg 2 evőkanál szósszal, majd pakold rá a felvágott mozzarellát, 4-5 bazsalikomlevelet, szitáld meg egy kis olívaolajjal, és boríts rá egy másik ugyanígy megrakott szeletet. Kend meg a kenyér tetejét vajjal. Jöhet rá egy kis só és bors is.

A vajjal megkent oldalával lefelé borítsd a szendvicset a felmelegített serpenyőbe, majd nyomd le egy kicsit. Ha már eléggé megpirult, akkor fordítsd meg, és kend be a másik oldalát is vajjal (erre ecsetet használj, így mindenhová eljut a finom vaj), és süsd egy kicsit. Akkor tökéletes, amikor aranybarna, és mindkét oldala ropogós. (Az eredeti recept itt olvasható.)

Pizzás csiga

Minden, ami pizzás

Hozzávalók:

  • 65 dkg finomliszt
  • 2,75 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kockacukor
  • 1,5 tk. só
  • 1 tojás
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg hámozott paradicsom (1/2 doboz) vagy paradicsomszósz
  • só, bors
  • 1 tk. oregáno
  • 25 dkg sonka
  • 1/2 doboz kukorica
  • 10 dkg (mini) mozzarella
  • a tetejére: 20 dkg pizza mozzarella

A pizzás csiga receptje az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik. 

Pizzás muffin

Minden, ami pizzás

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 dl olivaolaj
  • 1 kefír
  • 1 kis konzerv paradicsompüré fele
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 sütőpor
  • só, bors, pizzafűszer

 A pizzás muffin receptje a Bonnie konyhája blogon folytatódik. 

Calzone

Minden, ami pizzás

Hozzávalók:
1 adag pizzatészta

A töltelékhez:

  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 9 dkg bacon
  • 9 dkg gomba
  • só, bors
  • bazsalikom
  • 1/3 konzerv kukorica
  • 1 nagy golyó mozzarella
  • 9 dkg sajt (trappista vagy edami)

A recept a Culinart blogon folytatódik. 

Serpenyős pizza

Minden, ami pizzás

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál majonéz 
  • 2 tojás
  • 9 ek. liszt
  • csipet só
  • sajt
  • feltét ízlés szerint, ketchup, pizzakrém, tejföl, illetve: kukorica, sonka, hagyma, kolbász, meg amit csak el tudsz képzelni

A recept a Bouvet blogon folytatódik. 

További pizzareceptek az NLCafén

Megosztás Facebookon