Gasztro

Hálós palacsinta, az új szupersztár

Imádod a palacsintát, de unod már, hogy mindig ugyanúgy néz ki? Na ezt figyeld!

Hoztunk egy szuper palacsintareceptet, amitől eláll a szavatok. Valójában nem is az összetevőkben rejlik a nagyszerűsége, hanem az elkészítésében. Ugyan különleges lesz a végeredmény, a kivitelezés pofonegyszerű.

Palacsinta

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze kókusztej
  • 2 tojás
  • kevés só
  • 1 tk kurkuma
  • olaj

 

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a vizet, a kókusztejet, a tojást, sót és a kurkumát. Ha csomós marad a tészta, a keveréket öntsük át szitán. Egy hegyes késsel lyukasszuk ki egy műanyag palack tetejét, majd töltsük bele a palacsintatésztát. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat közepes lángon, majd a tésztát körkörös mozdulatokkal folyassuk a serpenyőbe. Süssük a palacsintát néhány percig, de figyeljünk arra, hogy le ne égjen. Végül tekerjük össze ízlésesen a tésztákat és tálaljuk akár köretként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top