nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
90 éves a gasztronómia királya

90 éves a gasztronómia királya

Február 10-én ünnepelte 90. születésnapját Paul Bocuse, francia séf. Bocuse-t a francia gasztronómia megújítójának tartják.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Paul Bocuse-nál nincs híresebb séf a világon. A mesterszakács számos éttermet visz a gasztronómia fellegvárának, fővárosának tartott franciaországi Lyonban, közülük az egyik legismertebb a L’Auberge du Pont de Collonges, mely 1965 óta megszakítás nélkül minden évben három Michelin-csillagot kapott.

Bocuse a róla elnevezett szakácsverseny, a Bocuse d’Or alapító elnöke. A versenyen már magyar szakácsok is szerepeltek, és idén is vannak döntőseink.

Bocuse éttermében, kollégái és családja körében ünnepelte a születésnapját.

Paul Bocuse és fia, Jérome - Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon
Paul Bocuse és fia, Jérome – Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon